Catedrala Naţională: Pictura altarului va fi gata în această vară

24 Mai 2021 13:18 Patriarhia Română

La Catedrala Naţională a fost încheiată pictura în mozaic la hemiciclul Altarului. În prezent, se lucrează la montajul pieselor de mozaic de pe spatele catapetesmei. 

„Am terminat lucrările la hemiciclul Altarului, iar săptămâna viitoare va începe demontarea schelelor. Acum se lucrează pe spatele catapetesmei la montajul ultimelor piese ale mozaicului. S-au montat deja sfinții ierarhi, preoți, diaconi și urmează «Cina cea de Taină», «Spălarea picioarelor» și «Cina de la Emaus»”.

„Apoi, în partea de jos, vor mai fi montate decoruri și ornamente. În absida dreaptă au fost montate schelele și au început tencuielile. În atelier lucrăm la ultimele detalii la scenele de pe spatele catapetesmei și ne concentrăm în această perioadă să terminăm lucrările la Altar până în vară”, a declarat pentru Ziarul Lumina pictorul Daniel Codrescu.

Copiii susţin pictarea Catedralei

În sprijinul campaniei de pictură a Catedralei Naţionale au venit copiii din Parohia „Sfântul Ilie”- Grant din București. Ei au început la mijlocul lunii aprilie o colectă de fonduri pentru realizarea icoanei din mozaic a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul comunităţii parohiale. În acest scop, ei organizează diferite târguri.

„Orice activitate făcută pentru sfântul nostru ocrotitor ne bucură și ne oferă putere să ducem lucrul la bun sfârșit. În plus, ideea de a fi ctitor atrage pe toată lumea. Și mai e un lucru. Văd cum această campanie ne unește pe noi, enoriașii parohiei Sfântului Ilie. Sentimentul unității adaugă bucurie la bucurie”, a precizat una dintre mamele coordonatoare ale proiectului.

Cum poţi dona şi tu

Site: www.pictamcatedrala.ro
Email: ctitor@catedralaneamului.ro
Telefon: 0799.887.955

Donează prin transfer bancar:

Titular: Patriarhia Română
RO91RNCB0075004895030395 (RON)
RO64RNCB0075004895030396 (EUR)
Banca: BCR – Banca Comercială Română

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie