Concert de colinde la Piatra Neamț: „Opaiț”

17 Decembrie 2019 15:38 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Joia aceasta, de la ora 17:30, Protopopiatul Piatra Neamț organizează Concertul de colinde „Opaiț”. Evenimentul se va desfășura la Cinema „Mon Amour” (Dacia) din municipiu.

Concertul de colinde „Opaiț” va avea loc joi, 19 decembrie 2019, de la ora 17:30, la Cinema „Mon Amour” (Dacia) din Piatra-Neamț. Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de Protopopiatul Piatra Neamț, în parteneriat cu „ROD - spațiu creativ și de învățare”.

Vestitorii Nașterii Mântuitorului la Piatra Neamț vor fi Ansamblul „Balada” (Fălticeni), Corul „Camena”, Corul „Glasul Bisericii”, Corul Oastei Domnului (Galați) și Corul „Imperialii”.

„Ediția de anul acesta, a cărei denumire este «Opaiț», va spune povestea Crăciunului pe ulița satului, cât de mult s-a schimbat ulița de-a lungul timpului și cum se pregăteau bunicii pentru sărbătoare. Opaițul poartă lumina creștinătății de timpuriu pe teritoriul țării noastre, aceasta fiind întreținută și de entuziasmul milenar al colindătorilor. Colindul vine din adânc de istorie creștină a poporului român, transmite vestea Nașterii și devine călăuzitor în întuneric, luminând puternic prin mesaj și trăire”, ne-a declarat Ana-Maria Țoc, managerul proiectului ROD.

De la același autor

Ultimele din categorie