Concerte de colinde la Bacău, la Moineşti şi la Huşi

Peste 1.500 de băcăuani au participat duminică, 8 decembrie 2019, la concertul de Crăciun organizat în sala de spectacole a Teatrului de vară „Radu Beligan” din Bacău.

Manifestarea s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Repertoriul a fost susţinut de corul de copii al Parohiei Irești din județul Vrancea și de Grupul psaltic bizantin misionar „Evloghia” al Patriarhiei Române. Actorul Dan Puric a vorbit în cadrul evenimentului despre semnificațiile întrupării lui Dumnezeu în istorie, despre modul eronat în care este receptat Crăciunul în societatea contemporană, despre românitate și identitate, despre moștenirea creștină a Europei și despre nevoia de mărturisire a crezului religios de către generația tânără.

Duminică, 8 decembrie, la Centrul Cultural „Lira” din Moinești, a avut loc cea de-a X-a ediție a tradiționalului concert de colinde, organizat de Protopopiatul Moinești în parteneriat cu Primăria municipiului Moinești. Concertul intitulat sugestiv „Vine Crăciunul pe sară” a avut ca invitați: Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” din Republica Moldova, Corala „Cvartson” din Iași şi Ansamblul folcloric „Moineșteanca” din Moinești.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși a organizat, duminică, 8 decembrie 2019, în sala Primăriei municipiului Huși, spectacolul „Dor de satul românesc”. Elevii seminarului au prezentat un scurt program artistic care a inclus o suită de melodii, două momente poetice și un moment de evocare a universului patriarhal al satului românesc. Spre sfârșit, corul seminarului a interpretat o suită de colinde prin care s-a vestit tuturor Nașterea Domnului. La ieșirea din sală, fiecare persoană a putut achiziționa suveniruri confecționate de elevii și profesorii seminarului, sumele obţinute urmând să fie folosite în scop caritabil.

Citește alte articole despre: slujire, credinţa, colinde, manifestare, slujitori

De la același autor

Ultimele din categorie