Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” a avut loc la Palatul Patriarhiei

18 Decembrie 2018 19:50 Patriarhia Română

Concertul tradițional de colinde al Patriarhiei Române „Răsăritul cel de Sus” a avut loc luni seară de la ora 19:00 la Palatul Patriarhiei. 

În acest an au concertat pe scena din Aula „Teoctist Patriarhul”: Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale. La spectacol a fost prezent Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Episcopii vicari Ieronim Sinaitul și Timotei Prahoveanul. În cuvântul adresat la finalul concertului, Preafericitul Părinte Patriarh a explicat de ce colindele sunt „expresie a unității de credință și de neam”.

„În toate provinciile românești, colindele s-au manifestat dintotdeauna ca o modalitate de cultivare populară a credinței în Întruparea Fiului lui Dumnezeu, propovăduită pe aceste plaiuri începând cu Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, a spus Preafericirea Sa. „Între vechile colinde româneşti se află și colindul Sfântului Andrei, foarte popular în zonele Dobrogei și Munteniei, dar și în alte părți ale țării”, a adăugat Patriarhul României.

La final, Părintele Patriarh a fost felicitat cu ocazia zilei onomastice a Preafericirii Sale și a primit un coș cu flori. Spectacolul a fost prezentat de Camelia Căpitanu, realizator Trinitas TV. Seara s-a încheiat cu intonarea colindului „O ce veste minunată” și a urării „La mulți ani”.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie