Concurs național catehetic în Protopopiatul Buhuși

La Protopopiatul Buhuși s-a desfăşurat joi, 18 iunie 2020, etapa locală a Concursului național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

Acesta este derulat la nivelul Patriarhiei Române, în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și al Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români. Delegatul Centrului eparhial Roman a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la sediul Protopopiatului Buhuși s-a întrunit comisia de evaluare care a jurizat miniproiectele înscrise in concurs. Din comisia de evaluare au făcut parte: părintele Vasile Cozma, protopop de Buhuşi, pr. Sorin Munteanu, secretar al Protopopiatului Buhuşi, și pr. Cătălin Chiper, responsabil cu activitățile Pro Vita în cadrul Protopopiatului Buhuşi. În urma jurizării, au fost premiate următoarele miniproiecte:

- locul I: „Hristos, bucuria tuturor”, Parohia Bărcu – Goșmani, coordonator: pr. Mihai Macovei;
- locul al II-lea: „Alături de familie, în biserică”, Parohia „Sfânta Înviere” – Buhuși, coordonator: pr. Romeo Sbârcea;
- locul al II-lea: „Dăruind vei dobândi!”, Parohia Țuscani, coordonator: pr. Constantin Pletea;
- locul al III-lea: „Împreună pentru credință”, Parohia Galbeni, coordonator: pr. Adrian Merlușcă.

În total, au fost implicate aproximativ 30 de cadre didactice și un număr de 250 de elevi. Din partea Protopopiatului Buhuși, participanții au primit câte o diplomă, iar părintele protopop Vasile Cozma a apreciat în mod deosebit colaborarea dintre Biserică, Familie și Școală în implementarea acestor miniproiecte.

Citește alte articole despre: slujbă, preoţi, credincioși, copii, credinţa, concurs, Buhuşi

De la același autor

Ultimele din categorie