Concursul național „Biserica - familia românilor de pretutindeni” continuă

Sâmbătă, 27 februarie 2021, copiii și tinerii de la Paraclisul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Roma, cu zâmbetul pe buze și cu multă bucurie în suflet, au făcut un pelerinaj la Roma, pe urmele strămoșilor noștri, dacii și romanii. 

În prezența ghidului, domnul Daniel Bălan, și a profesorului universitar Vasile Timiș, cei tineri au avut prilejul de a vizita Colosseumul, ruinele marelui amfiteatru antic.

Savurând peisaje de neuitat din Roma, au ajuns și la Arcul de triumf al împăratului Constantin cel Mare și statuile celor opt daci, cel mai mare arc triumfal roman ce a rezistat până astăzi.

Descoperind în acest mod vitejia strămoșilor noștri, iscusința lui Decebal în războaie, cât de respectat și demn a fost poporul nostru dac, încât împăratul Traian, după învingerea dacilor, întorcându-se la Roma, ordonă un program imagistic imens care îi are în centrul atenției pe geto-daci.

Cu mult entuziasm, tinerii și copiii au descoperit Columna lui Traian, probabil cel mai impresionant monument artistic al antichității europene, descoperind astfel și cele peste o sută de statui de daci.

Continuând cu o altă pagină a pelerinajului, au fost vizitate și câteva biserici din Roma, printre care Biserica „Sf. Cosma și Damian”, „Sf. Alexie” și multe alte edificii istorice și creștine. 

Aceste frumoase experiențe vor fi împărtășite prin fotografii și filmulețe, copiilor de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Buzeni-Botoșani, cu care suntem înfrățiți. 

sursa: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Ultimele din categorie