Conferință cu Pr. Constantin Necula, ateliere de comunicare, „Marşul Tineretului” și concert de muzică populară la prima ediție ITOV

25 August 2018 19:36 Ioana Zlotea Episcopia Huşilor

În municipiul Vaslui a avut loc sâmbătă, 25 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, prima ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui.

Ziua a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, săvârșită de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și a continuat la Teatrul de Vară cu festivitatea de deschidere.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ignatie a adresat celor peste 1000 de participanți un cuvânt de bun venit: „Vă mulțumesc frumos că ați răspuns invitației episcopiei noastre de a avea această întâlnire, prima ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui. Aveam un mic gând pe care aș vrea sa vi-l împărtășesc, să vi-l așez acolo, la suflet. Gândul acesta este un îndemn: să nu-i lăsați pe alții să vă transforme, pe nesimțite, visele în coșmaruri! (...) Eu atât vă spun: aveți grijă de visele voastre! Țineți la viața voastră, țineți la autenticitate și la tot ceea ce Dumnezeu v-a înzestrat pe fiecare în parte: inteligența pe care o aveți, frumusețea pe care o aveți, modul acesta de a relaționa cu cei din jurul dumneavoastră. Să țineți la ele. Nu le transformați în simple funcții ale corpului sau ale minții sau ale inimii dumneavoastră. Trebuie să fie mult mai mult decât atât, să fie ceea ce v-am spus mai înainte: stare.”

Evenimentul a continuat cu o conferință cu tema: „Unitate, libertate și responsabilitate în viața tinerilor – Tânărul între esență și aparență” susținută de Pr. Constantin Necula. „ Chapeau, Vaslui! Bravo, vouă! (...) Fiți voi! Biserica are nevoie de voi, nu de ce vrem noi să facem din voi. Vă mulțumesc foarte mult că ați venit la această întâlnire pe care eu o socotesc începutul cel bun al întâlnirii Bisericii cu tinerii din zona aceasta. Vă mulțumesc mult că ați refuzat să fiți mobilă și v-ați reactivat în Biserică așa cum v-ați dorit de foarte multă vreme, sunt convins”, a precizat acesta în debutul conferinței.

După-amiază, tinerii au participat la o sesiune de ateliere de comunicare, împărțiți pe grupe. A urmat „Marşul Tineretului”, desfășurat pe traseul: Liceul „Mihail Kogălniceanu” – Muzeul Judeţean Vaslui – Centrul Civic – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Str. Nicolae Iorga – Parcul Copou.

Seara s-a încheiat în Parcul Copou, cu un spectacol de muzică populară susținut de: Silvia Ene, Corala ATOV, Teodora Panainte, Raluca Radu, Tatiana Drăgan și Ansamblul „Plaiurile Prutului” – Râșești.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Hușilor şi Asociația Tinerilor Ortodocși Vaslui, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

De la același autor

Ultimele din categorie