Conferința „Darurile Învierii Domnului Hristos”, la Moineşti

Părintele Lector Universitar Doctor Marius Florescu, de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universităţii de Vest din Timișoara, a susţinut miercuri, 18 mai 2022, conferinţa „Darurile Învierii Domnului Hristos”.

Manifestarea s-a desfăşurat în Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” din Moineşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Părintele profesor a mulţumit Înaltpreasfinţitului Ioan, Mitropolitul Banatului, şi Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru că au binecuvântat să susţină o comunicare în catedrala oraşului Moineşti. De asemenea, şi-a exprimat bucuria dea se afla în mijlocul credincioşilor din Moineşti, iar apoi a menţionat că unul din darurile Mântuitorului Hristos este acela că „suntem chemaţi să fim fii ai Învierii şi ai Luminii”.

Darurile Învierii sunt veşnice, nefiind limitate în timp. De aceea, darurile pe care ni le oferă Învierea lui Hristos trebuie scoase în evidenţă întotdeauna. În acelaşi timp, sfinţii sunt daruri ale Învierii Mântuitorului Hristos. Să ne gândim la nădejdea pe care Evanghelia, prin glasul Mântuitorului Hristos, ne-o pune în sufletul fiecăruia dintre noi, a îndemnat părintele lector universitar doctor Marius Florescu.

Evenimentul din catedrala moineşteană a făcut parte din seria conferinţelor post-pascale „Roadele Învierii Domnului şi simţirea lui Dumnezeu în rugăciune”, organizate în perioada 15 mai – 6 iunie 2022.

De la același autor

Ultimele din categorie