Constituirea Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Centrul eparhial Roman, a găzduit joi, 9 iunie 2022, ședinţa de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru perioada 2022-2026.

În Catedrala Arhiepiscopală din Roman s-a oficiat o slujă de Te Deum, în prezența Înaltpreafințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. „Provocările ce se întrevăd pentru noii membri ai adunării eparhiale sunt tot atâtea încercări care ne îndeamnă să privim către înaintașii noștri. Luând exemplul lor, să purcedem la a lucra, în a găsi soluții la provocări și la probleme. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute pentru ca această perioadă să fie una sprijinită de Duhul Sfânt și de desăvârșire în Dumnezeu. Vă rugăm să ne fiți alături și să ne sprijiniți în activitatea de dinamizare a vieții Bisericii”, a remarcat IPS Ioachim.

Şedinţa noii adunări eparhiale s-a desfăşurat în Sala „Sfântul Ierarh Dosoftei”. Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, după prezentarea şi validarea mandatelor reprezentanţilor aleşi, s-a stabilit componenţa celor cinci comisii de lucru.

În continuare, au fost aleşi, prin vot nominal, reprezentanţii în Adunarea Naţională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române, membrii Consiliului eparhial, ai Consistoriului eparhial şi monahal, precum şi un reprezentant în Consistoriul mitropolitan. În Catedrala Arhiepiscopală s-a depus la final jurământul de către fiecare membru ales.

De la același autor

Ultimele din categorie