Coreea de Nord – cel mai periculos loc din lume pentru creștini

4 Februarie 2020 12:36 Cătălin Acasandrei Religia în lume

Organizația „Open Doors”, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, a publicat la începutul acestui an Indexul Mondial al Persecuţiei, referitor la perioada 1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2019.

Conform acestuia, pentru al 18-lea an consecutiv, Coreea de Nord rămâne pe primul loc în lista celor mai intolerante state în ceea ce priveşte creştinismul.

Raportul mai evidențiază și faptul că, în Coreea de Nord, creștinii se confruntă cu niveluri extreme de presiune și violență în toate domeniile vieții, chiar și purtarea unei Sfinte Scripturi fiind ilegală, conform opendoors.org.au.

Dacă creștinii sunt descoperiți de către autorități, aceștia sunt trimiși în lagărele de muncă, torturați sau chiar uciși la fața locului. Se estimează că există între 200.000 - 400.000 de creștini persecutați care trăiesc în Coreea de Nord, dintre care aproximativ 60.000 sunt închiși în prezent pentru credința lor.

***

„Open Doors” a monitorizat persecuția creștină la nivel mondial începând cu anul 1992. În acest an, clasamentul primelor 10 țări în care creștinii sunt persecutați nu este foarte diferit de cel realizat în anii precedenți. Astfel, după Coreea de Nord urmează Afganistan (nr. 2), urmat de Somalia (nr. 3), Libia (nr. 4), Pakistan (nr. 5), Eritrea (nr. 6), Sudan (nr. 7), Yemen ( Nr. 8), Iran (nr. 9) și India (nr. 10).

De la același autor

Ultimele din categorie