„Crucea Patriarhală”, pentru cel mai vârstnic bărbat din lume

25 Iunie 2020 11:01 Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat miercuri, 24 iunie, celui mai vârstnic bărbat din lume, cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române.

Distincţia i-a fost oferită bucureşteanului Dumitru Comănescu „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”.

Crucea Patriarhală şi diploma care o însoţeşte i-au fost înmânate de o echipă a Ziarului Lumina, condusă de Părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal şi director al publicaţiei, prin intermediul strănepoatei bărbatului, Sofi Alexandrescu, şi a tatălui ei, care au intrat în locuinţa acestuia. Bărbatul a transmis prin intermediul rudelor sale cuvinte de mulțumire pentru distincţia primită.

„Dragii mei, iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română! Am bucuria nemărginită de a fi decorat cu «Crucea Patriarhală» de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un creștin ortodox mirean. Și pentru aceasta vă mulțumesc cu recunoștință!”. Mai mult decât atât, Dumitru Comănescu a rugat‑o pe strănepoata lui să înregistreze un testimonial în care aceasta mulțumește Bisericii în numele lui și al întregii familii.

Dumitru Comănescu are 111 ani şi 7 luni, el fiind născut la 8 noiembrie 1908 în Proviţa de Jos, comuna Drăgănesa, Prahova. În tinereţe s-a remarcat ca unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipol al lui Gheorghe Ionescu Siseşti, fondatorul Institutului de Cercetări Agronomice.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie