„Cum este cu putință să credem?” alături de părintele Constantin Necula: „Aduceți-vă aminte că sunteți nemuritori!”

16 Noiembrie 2019 22:55 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Sute de ieșeni au participat vineri seara, pe 15 noiembrie 2019, la conferința „Cum este cu putință să credem?”, eveniment caritabil organizat de Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași (CSN) la Centrul de evenimente „Agora”. Conferința a fost susținută de părintele Constantin Necula, iar toate fondurile obținute au fost direcționate către două centre social-filantropice. 

Sute de spectatori și mii de persoane pe rețelele de socializare au urmărit conferința „Cum este cu putință să credem?”, organizată de membrii comunității CSN din Iași. Invitatul evenimentului a fost părintele conf. Constantin Necula, iar întâlnirea a fost moderată de drd. Mircea Meriacri, directorul Colegiului „Sfântul Nicolae”.

„Aduceți-vă aminte că sunteți nemuritori! Puneți mâna pe sufletul vostru și spuneți: «Doamne, nimic nu mai am în afară de sufletul meu». Sus inima și țineți fruntea ridicată! Nu vă mai fie frică să fiți oameni, îndreptați spatele, învățați cuvintele fundamentale ale rezistenței în nemurire și învățați să trăiți cu nemurirea care vă străbate”, a afirmat la finalul conferinței părintele Constantin Necula.

„Am avut un public foarte activ pentru că o personalitate asemenea părintelui Constantin Necula cu siguranță îi invită pe cei care sunt însetați de cunoaștere. Sunt curioși să cunoască soluții sau sfaturi din partea unei persoane cu o experiență destul de vastă. Am primit foarte multe întrebări, semn că publicul din această seară a fost unul activ, unul interesat, unul preocupat, caută răspunsuri la întrebările cotidiene, iar faptul că și-au luat din timpul lor într-o seară de vineri este un mesaj destul de puternic pentru eveniment, de asemenea în condițiile în care această conferință a fost una 100% umanitară”, a declarat Mircea Meriacri, directorul comunității CSN.   

„Prin acest eveniment noi ne-am propus să ajutăm niște copii de la Fundația «Mihai Neșu», am ieșit din zona noastră de confort și ne-am dus spre o fundație exterioară zonei noastre, tocmai în Oradea. Am discutat despre «Iași – Capitala Tineretului din România», titlu câștigat în luna mai 2018, iar conferința «Cum este cu putință să credem?» promite să deschidă zona caritabilă spre ajutorarea copilașilor”, a precizat Cristian Butnărașu, referent în cadrul colegiului.

Toate fondurile adunate cu acest prilej au fost direcționate către Fundația „Mihai Neșu” din Oradea și către Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie”. Evenimentul de vineri seara poate fi urmărit integral pe pagina de YouTube doxologia.ro.

De la același autor

Ultimele din categorie