Să urmăm voii Lui!

Trebuie să urmăm voii Lui, numai pentru Mărirea Lui, nu din interesul nostru. Numai pentru acest motiv să-L dorim, să-L ascultăm.

Când nu urmăm voinței lui Dumnezeu, întâmpinăm multe decepții din cauza iubirii de noi înșine. Trebuie să urmăm voii Lui, numai pentru Mărirea Lui, nu din interesul nostru. Numai pentru acest motiv să-L dorim, să-L ascultăm...

Deci, iubite frate, ca să te poți păzi de aceste curse, care nimicesc orice cale a desăvârșirii și să poți progresa a dori și a face orice act numai pentru Voință, Slava și bună plăcerea lui Dumnezeu, ca să-I poți sluji numai Lui (Cel ce în toate acțiunile și gândurile noastre dorește a fi El Însuși începutul și sfârșitul) – folosește această metodă.

Când vrei să-ncepi vreo acțiune care este plăcută lui Dumnezeu ori care, în genere, este bună, nu apleca îndată voința ta s-o dorească. Întâi ridică-ți mintea la Dumnezeu și vezi dacă El dorește aceasta și dacă prin aceasta tu îi vei plăcea numai Lui. Dacă îți dai seama că propria-ți înclinație este mișcată de voința divină, atunci trebuie să dorești acest act și să-l întreprinzi, fiindcă Dumnezeu îl dorește. Este numai pentru plăcerea și Mărirea Lui.

(Sfântul Nicodim AghioritulRăzboiul nevăzut, Editura Bunevestire, Bacău, 1999, p. 123)

De la același autor

Ultimele din categorie