Atât timp cât se nasc prunci pe Pământ

Atât timp cât se nasc prunci pe Pământ, răsare și rodește lanul de grâu întru prescură de slujbă și pâinea noastră cea de toate zilele.

Duhul Sfânt este în toate ale noastre lucrări mici și mari, deopotrivă. Tot ce viază, tot ce mișcă pe Pământ, viața sub toate ipostazele ei, sunt darul de viață al Duhului Sfânt și noi mereu confirmăm acest lucru, atunci când glăsuim întru rugăciunea Împărate Ceresc, zicând că Duhul Sfânt este și Dătătorul de viață. Să gândim la aceasta mereu.

Oricum ar fi, noi tot suntem în Duhul Sfânt, fie că înțelegem și vrem aceasta, fie că nu putem sau nu vrem. Atât timp cât se nasc prunci pe Pământ, răsare și rodește lanul de grâu întru prescură de slujbă și pâinea noastră cea de toate zilele, iar florile zâmbesc în culoare și parfumul de care se îmbată ciocârliile străbătând văzduhul plin de soare, Duhul Sfânt este la noi în casă! Să nu vă temeți!

(PS Calinic Argatu, Episcop al Argeșului și MusceluluiVeșnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, București, 2006, p. 54)

De la același autor

Ultimele din categorie