Iisus Hristos, Cel mai mare prieten

Viața noastră aici, pe pământ, ar fi plină de întuneric dacă n-am avea credința în Dumnezeu, în Iisus, Fiul Său Care S-a răstignit și a înviat pentru a noastră mântuire!

Viața noastră aici, pe pământ, ar fi plină de întuneric dacă n-am avea credința în Dumnezeu, în Iisus, Fiul Său Care S-a răstignit și a înviat pentru a noastră mântuire! Să știi că Cineva S-a jertfit pentru tine, pentru salvarea ta din umbrele morții este o bucurie plină de nădejde.

Altfel lucrăm zi de zi în chemările care ni se îmbie, nouă, celor care trecem pe aici, din mila Domnului! Noi, cei care purtăm un nume, avem o căsuță, avem o lucrare oarecare, sădim un pom, creștem un prunc în bătătură, ne bucurăm ochii și inima de răsăritul soarelui și dăm zor brațelor la grijile ce ne întâmpină, știind că avem un Prieten, Cel mai mare prieten din câți a avut lumea, pe Iisus Cel Înviat. Peste preaplinul vieții noastre se așază lumina plină de bucurie, care nu ne mai părăsește niciodată.

(PS Calinic Argatu, Episcop al Argeșului și Muscelului, Veșnicia de zi cu zi, Editura Curtea Veche, București, 2006, p. 16)

De la același autor

Ultimele din categorie