Donaţie pentru Spitalul Raional Sângerei

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a vizitat vineri, 15 mai 2020, Spitalul Raional Sângerei. Ierarhul a fost însoţit de părintele Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, şi de părintele Dorian Revenco.

Clericii Episcopiei de Bălţi au donat Spitalului Sângerei suma de 10.000 de lei moldoveneşti. De asemenea, au adus în dar pentru medicii şi pacienţii din secţia de Covid-19 mere proaspete, struguri, lămâi, suc, ceai, cofe, dulciuri ş.a. „Episcopia de Bălţi, în aceste timpuri de grea încercare pentru toată lumea, este aproape de medici, de cei care cu riscul propriei vieţi, salvaţi alte vieţi. Ştim că nu vă este uşor. Vă admirăm pentru jertfa şi devotamentul profesional al domniilor voastre. La apelul făcut în ziua de 27 martie, de a fi uniţi în faţa acestei pandemii, au răspuns mai mulţi oameni cu inimă darnică şi în felul acesta am reuşit să mergem cu ajutoare la câteva spitale pentru a duce mici ajutoare şi a transmite un mesaj de încurajare”, s-a exprimat PS Antonie.

Directorul spitatului, Lilian Brînză, a mulţumit pentru cuvintele de încurajare şi pentru daruri, urând sănătate tuturor binefăcătorilor. Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, pe 27 martie 2020, PS Antonie a făcut un apel la unitate şi la solidaritate în faţa actualei pandemii şi a anunţat o colectă de bani pentru a ajuta spitalele. La apelul Preasfinţitului Antonie au răspuns creştini din Canada, România şi din Republica Moldova.

Citește alte articole despre: slujire, epidemie, credinţa, donație, medici

De la același autor

Ultimele din categorie