Concursuri pentru ocuparea de posturi didactice, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi

31 Ianuarie 2016 18:29 Tudorel Rusu Educaţie

Pe data de 28 ianuarie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași au avut loc concursuri pentru ocuparea a două posturi didactice - unul pentru postul de lector, iar celălalt pentru postul de asistent. În urma examinării, postul de lector a fost ocupat de pr. dr. Paul-Cezar Hârlăoanu, asistent deja în cadrul facultății. Postul de asistent a fost ocupat de pr. dr. Roger Coresciuc. Concursurile vor fi urmate de validarea rezultatelor de către Consiliul Facultății și, mai apoi, de către Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. 

Cele două concursuri, de promovare, respectiv titularizare, se adaugă unor alte concursuri de acest gen desfășurate în cadrul facultății ieșene în ultimii patru ani. Astfel, pe lângă cele două menționate mai sus, facultatea a mai cunoscut alte concursuri, opt la număr, de promovare și ocupare a unor posturi didactice în această perioadă: un profesor (prof.dr. Carmen Maria Bolocan), doi conferențiari (pr. dr. Ilie Melniciuc-Puică, pr. dr. Dan Sandu), 4 lectori (diac. dr. Cătălin Vatamanu, diac. dr. Adrian Sorin Mihalache, dr. Emilian Iustinian Roman, dr. Iulian-Constantin Damian) și un asistent (pr. dr. Ionuț-Gabriel Năstase).

Faptul că cele din urmă concursuri au avut loc în preajma sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic, arată preocuparea permanentă a facultății de teologie ieșene de a urma modelul și pilda celor trei corifei ai teologiei creștine. 

De la același autor

Ultimele din categorie