Geografia Țării Sfinte, descoperită liceenilor printr-un workshop organizat la Facultatea de Teologie din Iași

În cadrul „Săptămânii porților deschise” ale Universității „Al. I. Cuza” din Iași, luni, 18 aprilie 2016, la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași a avut loc workshop-ul  „Un pelerinaj interactiv în Vechiul Testament”.

În cadrul „Săptămânii porților deschise” ale Universității „Al. I. Cuza” din Iași, luni, 18 aprilie 2016, la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași a avut loc workshop-ul  „Un pelerinaj interactiv în Vechiul Testament”. La acesta au participat tineri de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași, coordonați de doamna prof. Manuela Brumă, precum și studenți ai facultății, membri ai Programului de cercetare BIBLIA, doritori să împărtășească seminariștilor din experiența lor studențească. Activitatea coordonată de lect. dr. diac. Cătălin Vatamanu a avut ca obiectiv principal facilitarea interacțiunii dintre tinerii liceeni și mediul academic teologic reprezentat, în special, de profesori și studenți, experimentarea modului de predare-învățare specific unei facultăți de Teologie, precum și familiarizarea cu spațiile instituției, puse la dispoziție pentru studiu și slujirea lui Dumnezeu.

Prima zi a workshop-ului a fost dedicată Geografiei Orientului Apropiat Antic și Palestinei, participanții având ocazia de a lucra, la scară redusă, cu spațiul, descoperind prin reconstruirea unei hărți de tip puzzle cum arată astăzi teritoriul în care demult, în Antichitate, s-au dus atâtea conflicte, dar care rămâne leagăn al culturii și civilizației, loc al căutării și găsirii lui Dumnezeu, după cum vedem în epoca patriarhilor biblici. Liceenii au fost împărțiți în trei gupe de lucru, primii care au terminat reconstituirea hărții primind cărți de la Editura Doxologia, sponsor al activității. De asemenea, tinerii seminariști au putut descoperi geografia Țării Sfinte în relație cu cele mai importante evenimente istorice: călătoria lui Avraam, intrarea în Canaan a poporului ales, perioada monarhică, exilul asirian și cel babilonian. La final, toți participanții au primit iconițe, iar pauza de ceai de după activitate a fost o bună ocazie de dialog despre Vechiul Testament și activitățile facultății.

Workshop-ul  „Un pelerinaj interactiv în Vechiul Testament” va continua în zilele următoare, liceenii descoperind interactiv, prin joc și dialog, istoria Țării Sfinte, narațiuni biblice despre locuri și oameni sfinți, rolul pe care textul inspirat al Sfintei Scripturi l-a avut în revelarea lui Mesia – Hristos Domnul.

De la același autor

Ultimele din categorie