Slujbă de sfinţire la Școala Gimnazială "George Călinescu" din Iaşi

27 Ianuarie 2013 00:52 Tudorel Rusu Educaţie

Vineri, 25 ianuarie 2013, la Școala Gimnazială "George Călinescu" din cartierul ieșean Dacia, a fost oficiată o slujbă de sfinţire şi de binecuvântare, ce s-a desfăşurat în noul Cabinet de religie din incinta unităţii. Cabinetul îl are ca şi ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi este dotat cu materiale didactice şi materiale care să le permită elevilor îmbunătăţirea calităţii educaţiei religioase.

Vinerea trecută, în ziua prăznuirii Sfântului Grigorie de Nazianz, Patriarhul Constantinopolului, Școala Gimnazială "George Călinescu" din cartierul ieșean Dacia, a îmbrăcat veşmântul bucuriei și al binecuvântării, prin săvârșirea slujbei de sfințire a Cabinetului de religie  "Sf. Mare Mucenic Gheorghe", spațiu pus la dispoziția profesorului de religie Mihaela Coroamă, prin bunăvoința domnului director Ștefan Butnariu și a membrilor Consiliului de administrație al școlii. Slujba a fost oficiată de pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, alături de pr. Iulian Zaltariov și pr. Gabriel Coroamă, profesori ai Seminarului Teologic Ortodox  "Sf. Vasile cel Mare" din Iași. În cadrul ierurgiei săvârşite, au fost stropite cu agheazmă şi unse cu untdelemn sfinţit toată clasele şi încăperile şcolii ieşene.

 La final, părintele inspector Cristian Alexandru Barnea a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a transmis și mesajul de binecuvântare și felicitare pentru organizarea acestui eveniment din partea părintelui Toma Gradinaciuc, protopop al Protoieriei Iaşi 1 şi paroh al Bisericii "Sf. Apostol Toma",  în raza căreia se află şcoala. De asemenea, directorul şcolii,  domnul Ștefan Butnariu,  a mulțumit părinților slujitori pentru bucuria duhovnicească prilejuită de eveniment, precum și doamnei profesor Coroamă Mihaela pentru inițiativa și organizarea  acestui moment de suflet și trăire duhovnicească. La rândul ei, doamna profesoară Mihaela Coroamă a mulțumit conducerii școlii și corpului profesoral pentru sprijinul moral acordat în organizarea evenimentului și a menționat faptul că scopul slujbei a fost acela ca prin sfințirea ce s-a adus școlii, inimile elevilor și ale profesorilor  să devină "cântul unei singure alăute, așa după cum Sf. Grigorie de Nazianz a fost supranumit de Biserică  alăuta sau lira Duhului Sfânt".                   

Noul Cabinet de religie al Şcolii Gimnaziale "George Călinescu" a fost dotat cu cu mobilier și material didactic prin implicarea directă a prof. religie Mihaela Coroamă.

De la același autor

Ultimele din categorie