Episcopia de Bălți, în sprijinul Centrului pentru copii din Târnova

La Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii din Târnova, raionul Donduşeni, a avut loc luni, 3 februarie 2020, o acțiune filantropică a Episcopiei de Bălți.

Aceasta s-a desfășurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfințitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, care a fost însoţit de preotul Dorian Revenco. Preasfinţia Sa a fost întâmpinat cu acest prilej de medicul-şef Vera Sprincenatu din cadrul centrului, care a primit darurile constând în legume, citrice, orez, făină, pastă de tomate, dulciuri, scutece şi hârtie igienică, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi. Episcopul de Bălţi a amintit că darurile au fost făcute de către protosinghelul Claudiu Constantin Panţiru, stareţul Schitului „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” - Poieni din Târgu Ocna, judeţul Bacău, şi de către un bun creştin din Donduşeni.

„Părintele Claudiu Constantin Panţiru nu este la prima faptă de milostenie pentru copii din Basarabia. Noi doar am adus la centru ceea ce ne-au transmis oameni cu inimă bună şi darnică. Este o mare bucurie să fii părtaş la o faptă de milostenie. Este de fapt chemarea noastră a creştinilor să facem bine celor de lângă noi. Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru că ne ajută să facem şi noi parte din această lucrare frumoasă de mângâiere a celor lipsiţi”, a spus PS Antonie. Medicul-şef Vera Sprincenatu a mulţumit pentru daruri, dorindu-le binefăcătorilor sănătate şi ajutor de la Dumnezeu pentru alte fapte la fel de bune.

Centrul „Târnova” este o instituţie de tip internat înfiinţat în anul 1961. Aici vin preponderent copii din familii social-vulnerabile care au nevoie de ajutor material şi moral. În prezent, aşezământul adăposeşte 160 de copii.

 

Citește alte articole despre: daruri, Bălţi, credinţa, credincioși, copii, ps antonie, alimente

De la același autor

Ultimele din categorie