Concursul de interpretare „Vocea de aur”, la Școala Generală „Lucian Magdu” din Bătania - Ungaria

La Școala Generală Românească „Lucian Magdu”, din Bătania (Battonya), s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Concursului național de interpretare vocală intitulat „Vocea de aur”, la care au luat parte 25 de elevi de la 8 Școli Generale bilingve, româno-maghiare, din Ungaria (Giula, Bătania, Chitighaz, Bedeu, Leucușhaz-Lőkösháza, Săcal, Medgyesegyháza și Aletea-Elek).

Evenimentul a avut loc, vineri, 8 aprilie 2016, și au participat mai multe oficialități, între care s-au numărat și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu alți clerici din cadrul Episcopiei.

Juriul, care nu a avut o sarcină prea ușoară, datorită talentului, priceperii și însuflețirii elevilor concurenți, a acordat premiile I, II și III și câte o mențiune pentru fiecare elev din cele patru categorii de participanți menționate. Un premiu special a fost oferit și din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, pentru eleva Jivan Antonia, din Bătania, care a câștigat și premiul I la categoria claselor VII-VIII.

Manifestarea a fost însoțită de talent și multă voioșie din partea elevilor concurenți, a fost foarte apreciată de publicul spectator și are un important rol educativ dar și de promovare și stimulare a identității naționale românești, prin muzică și artă.

A fost cea de-a doua ediție a Concursului de interpretare „Vocea de aur” la Bătania și tot aici, începând din anul 1993, are loc, din doi în doi ani și un concurs de poezie intitulat „Lucian Magdu” la care participă, de asemenea, copii de la alte școli românești din Ungaria.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie