Episcopia Ortodoxă Română a Italiei organizează o sesiune de cursuri pentru obținerea gradelor clericale

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei organizează o sesiune de cursuri pentru obținerea gradelor clericale

    • Cursuri preoțești în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei
      PS Episcop Siluan, alături de PS Atanasie de Bogdania și de preoți din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

      PS Episcop Siluan, alături de PS Atanasie de Bogdania și de preoți din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

În perioada 25 – 28 septembrie, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei organizează, la Roma, o sesiune de cursuri preoţeşti în vederea dobândirii gradelor profesionale „Definitiv”, „Gradul II” și „Gradul I”.

Festivitatea de deschidere a cursurilor a avut loc luni, 25 septembrie, prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, urmată de slujba de Te Deum, prezidată de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul Vicar al Episcopiei  Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

După săvârșirea slujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a rostit un cuvânt de binecuvântare și de bun venit preoților participanți la cursuri.

Din soborul de preoți slujitori ai Dumnezeieștii Liturghii a făcut parte și PC Pr. Prof. Univ. Dr. Nicușor Beldiman, Consilier la Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Director al Departamentului de Teologie Sistematică, Practică şi Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti.

Un cuvânt introductiv și de bun venit a adresat și PC Pr. Prof. Dr. George Grigoriță, cadru didactic la Departamentul de Teologie Sistematică, Practică şi Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti  și Consilier Patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Prelegerile în cadrul cursurilor vor fi susținute de: Pr. Prof. Dr. Nicușor Beldiman, Pr. Prof. Dr. George Grigoriță, Pr. Prof. Dr. David Pestroiu și Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Pe perioada cursurilor, clericii înscriși la cursurile pastoral-misionare vor participa și la un program liturgic (Vecernie și Dumnezeiasca Liturghie).

Citește despre: