Conferință de toamnă cu preoții din Nord-Vestul Italiei

17 Noiembrie 2017 12:25 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Biserica Parohiei „Izvorul Tămăduirii” – Milano Vest (Rho) a găzduit joi, 16 noiembrie, întâlnirea semestrială a preoților din zona de nord-vest a Italiei. La evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, au participat clericii din protopopiatele Lombardia I, Lombardia II, Piemonte I, Piemonte II și Liguria.

Programul zilei a debutat cu Sfânta Liturghie, după care, istoricul Adrian Nicolae Petcu a susținut o conferință care a abordat următoarele teme: „Mărturii de spiritualitate în temnițele comuniste – din arhivele persecutorului”, „Arsenie Boca - un duhovnic mai puțin cunoscut” și „Misiunea preoțească în vremea persecuției comuniste”.

„Deschiderea întâlnirii a fost făcută de către Preasfințitul Părinte Siluan, al EORI, care a adresat un cuvânt de bun venit tuturor prin intermediul unei transmisii online, după care pr. arhim. Atanasie, vicar eparhial al EORI, a făcut o scurtă prezentare a invitatului nostru, istoricul Adrian Nicolae Petcu. În ceea ce privește prelegerea consider că a fost de bun augur deoarece avem multe mărturii despre cei care au suferit în temnițele comuniste (Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu, Pr. Arsenie Papacioc, Pr. Arsenie Boca, Vasile Voiculescu, Nicolae Steinhardt etc.), iar jertfa lor nu trebuie uitată. Dacă nu rememorăm ceea ce s-a întâmplat în trecut, avem riscul să uităm sacrificiul făcut de înaintași pentru ca noi să fim astăzi liberi. În cea de-a doua parte a întâlnirii, părinți au adresat întrebări invitatului”, a spus pr. Pompiliu Nacu, protopop de Lombardia II.

Următoarea conferință semestrială de toamnă va avea loc joi, 23 noiembrie, în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Muceniţă Anastasia” din Albano - Genzano și se va adresa clericilor din centrul Italiei.

Ultimele din categorie