Peste 800 de tineri au participat la Congresul Nepsis 2017 din Roma

11 Decembrie 2017 15:41 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

La Roma, în incinta Complexului Divino Amore, a avut loc vineri, 8 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Congresul Nepsis Italia. La eveniment au participat, în calitate de invitați speciali: pr. prof. dr. Vasile Gavrilă și cântăreața de muzică populară Iustina Irimia Cenușă.

În deschiderea manifestării, Preasfințitul Părinte Siluan, a rostit un cuvânt de binecuvântare, după care pr. Vasile Gavrilă a susținut conferința: „Nevoința de a fi părinți, copii și tineri creștini în fața împotrivirilor lumii acesteia - Perspectiva unui tată și preot din zilele noastre”.

„Anul acesta am avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul nostru pe pr. Vasile Gavrilă, de la Biserica „Sfântul Nicolae” din București, care le-a vorbit tinerilor din experiența proprie, despre provocările lumii în care trăim și modurile prin care putem să trecem peste greutățile pe care ni le oferă viața. Aceasta deoarece realitatea în care noi trăim este din ce în ce mai aridă din punct de vedere spiritual. Cred că suntem datori să oferim, mai ales tinerilor, un sfat bun, o îndrumare”, a spus Preasfințitului Părinte Siluan.

Ulterior, tinerii, organizați în nouăsprezece grupuri, au vestit Nașterea Domnului Hristos în cadrul concertului de colinde: „Vin colindătorii…Nepsis”. „Frumusețea acestui moment a constat în faptul că tinerii, în mare parte costumați în portul tradițional, au cântat colinde specifice zonei din care ei provin, arătând prin aceasta că nu și-au uitat rădăcinile. O altă secțiune interesantă a fost concursul culinar Master Cake Nepsis. Tinerii au avut posibilitatea să-și valorifice aptitudinile culinare, pregătind prăjituri de post”, a spus pr. Doru Gârboan, Consilier al Departamentului pentru Tineret al EORI.

Ziua s-a încheiat cu un concert de colinde, susținut de interpreta de muzică populară Iustina Irimia Cenușă, după care a avut loc decernarea premiilor „MasterCake Nepsis” și a premiilor speciale de la „Tombola Nepsis”.

Ultimele din categorie