Preoții ortodocși din Emilia-Romagna îndrumă voluntar solicitanții de servicii consulare

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Consulatul General al României la Bologna, împreună cu Protoieria Bisericii Ortodoxe Române din regiunea Emilia-Romagna, inițiază un program-pilot de consultanță și îndrumare a solicitanților de acte consulare sub denumirea Programul „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, în slujba românilor”. 

Astfel, înainte de a face deplasarea la Bologna pentru a solicita serviciul consular de care au nevoie, cetățenii români care nu au acces la situl Consulatului sau care au dificultăți cu modul de completare a formularelor consulare se pot adresa pentru îndrumare și sfat preoților din parohiile Bologna 1, Bologna 2, Bologna Vest, Budrio, Cesena, Faenza, Ferrara, Forlì, Imola, Modena, Parma, Piacenza, Poretta, Ravenna, Reggio Emilia, Rimini, San Marino.

Ajutorul oferit de către preoți este voluntar, umanitar, complet gratuit. În acest fel, deplasările din alte localități la Bologna vor fi mai eficiente și se vor diminua timpul și energia consumate de către petenți în sala de așteptare, față de afluxul considerabil care se înregistrează, mai ales în perioade de sezon.

Rămân pe mai departe valabile și gratuite consultanța și îndrumarea pe care, în mod obișnuit, solicitanții le primesc la ghișeu, din partea personalului consular.

Formularele consulare pot fi descărcate de pe situl Consulatului General Bologna. De asemenea, la nr. de tel 051-587.2120  și  051-587.2209, de luni până vineri, între orele 9:15 – 13:15, un funcționar consular acordă consultanță și face programări pentru pașapoarte.

Atenție! Sprijinul preoților constă doar în consultanță privind completarea formularelor, nu include nici programare, nici prioritate de servire la ghișeu. Solicitările vor fi în continuare satisfăcute în ordinea prezentării la ghișeu (sau prin programare telefonică/poștă electronică în cazul pașapoartelor).

Consulatul General Bologna mulțumește părinților ortodocși din Emilia-Romagna, pentru această activitate de voluntariat, cu valoare atât liturgică, cât și socială, pusă, cu adevărat, în slujba românilor.  (Dr. Eugen Șerbănescu, Consul general al României la Bologna; Preot Dr. Constantin Totolici; Protoiereu de Emilia-Romagna)

(Sursa: episcopia-italiei.it)

Ultimele din categorie