Conferinţă preoţească în Protopopiatul Marghita

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, preoţii parohi şi coslujitori, preoţii misionari şi de caritate din cadrul Protopopiatului Marghita, Eparhia Oradiei, s-au reunit miercuri, 11 mai 2016, în cadrul Conferinţei preoţeşti pastoral-misionare, cu tema „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.

Conferinţa a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, în biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Marghita, de către un sobor de preoţi. Lucrările conferinţei propriu-zise s-au desfăşurat în sala festivă a Protopopiatului Marghita, fiind deschise prin cuvântul de bun venit adresat de părintele Protopop Călin Gheorghe Cotrău, în care a subliniat importanţa temei conferinţei, mulţumind Preasfinţitului Părinte Sofronie pentru aleasa purtare de grijă arătată clerului şi credincioşilor din cadrul Protopopiatului Marghita.

Părintele Protoiereu Filaret Fiţ, consilier financiar, a dat citire referatului cu titlul „Rolul educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox”, referat întocmit de către părintele profesor Florin Negruţiu, inspector școlar de religie.

În încheierea conferinţei, Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei a rostit un cuvânt de binecuvântare pentru întreg clerul prezent, arătând importanța educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox, mai ales într-o societate din ce în ce mai secularizată, adresând îndemn părintesc la unitate și rugăciune sfântă.

Cu binecuvântarea Ierarhului, părintele Protoiereu Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media la Centrul eparhial, a dat citire comunicatului Sectorului Monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române din 10 mai 2016, intitulat O catedrală pentru capitală. Date corecte și semnificative.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie