Consiliul eparhial şi Adunarea eparhială a Episcopiei Oradiei s-au reunit în şedinţă de lucru

Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea a avut loc şedinţa de lucru a Adunării eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

În ziua de sâmbătă, 23 ianuarie 2016, de la ora 10.00, în paraclisul cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae”, „Sfinţii Ierarhi Atanasie, Chiril şi Ioan cel Milostiv” şi „Sfântul Ierarh Nectarie” de la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea a avut loc şedinţa de lucru a Adunării eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, în sesiune ordinară. Întâlnirea a fost precedată, în aceeaşi zi, de la ora 8.00, de şedinţa Consiliului eparhial al Episcopiei Oradiei.

În prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în paraclisul Mănăstirii „Sfânta Cruce” un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi au săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum îndătinată. De asemenea, a fost oficiată slujba Parastasului pentru pomenirea Episcopului Roman Ciorogariu al Oradiei, la împlinirea a 80 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

După Sfânta Liturghie, s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării eparhiale a Episcopiei Oradiei, prezidată de către Preasfinţitul Părinte Sofronie, ce a avut pe ordinea de zi prezentarea dării de seamă a activităţii pastorale a clerului şi a vieţii religioase a credincioşilor din Eparhie, pe anul 2015, şi aprobarea proiectelor de hotărâri înaintate de către Consiliul eparhial, pentru buna desfăşurare a activităţilor Eparhiei precum şi pentru dinamizarea lucrării pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice.

Sursa: http://www.eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/consiliul-eparhial-si-adunarea-eparhiala-a-episcopiei-oradiei-se-reunesc-in-sedinte-de-lucru

Ultimele din categorie