Deschidere de an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Joi, 1 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost prezent, cu ocazia deschiderii noului an universitar, la festivitatea ce a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, joi, 1 octombrie 2015, cu prilejul începutului unui nou an universitar.

Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au debutat prin oficierea slujbei de Te Deum, de către un sobor de preoţi, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă orădeană, în paraclisul universitar „Sfântul Teodor Studitul”, în prezenţa Chiriarhului Oradiei, a profesorilor şi studenţilor facultăţii şi a altor invitaţi. După oficierea programului liturgic, a urmat partea a doua a manifestării desfăşurată în Sala Polivalentă din campusul universitar, la care a participat şi Întâistătătorul Eparhiei Oradiei, în prezența conducerii Universității din Oradea, a oficialităților locale şi judeţene, a numeroase cadre didactice şi studenţi, unde șirul cuvântărilor a fost deschis de Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, care a făcut o anamneză a activității universității orădene. De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a rostit un cuvânt festiv.

Sărbătoarea academică s-a încheiat cu un program artistic, urmat de întâlnirea dintre studenţii anului întâi cu îndrumătorii lor de an. Preasfinţitul Părinte Sofronie a avut, apoi, o întâlnire de lucru cu membrii corpului profesoral al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, la decanatul instituţiei de învăţământ teologic.

Sursa: http://eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/deschidere-de-an-universitar-la-facultatea-de-teologie-ortodoxa-201eepiscop-dr.-vasile-coman201d-din-oradea

Ultimele din categorie