Liturghie arhierească în biserica parohială din Tărian

16 Februarie 2016 19:39 Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

Duminică, 14 februarie 2016, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit Sfânta Liturghie la parohia Tărian, Protopopiatul Oradea.

În Duminica a XVII-a după Rusalii, a Cananeencei, 14 februarie 2016, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei s-a aflat în vizită pastorală în parohia Tărian, Protopopiatul Oradea, săvârşind Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul Înălţarea Domnului, în sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul a fost întâmpinat cu multă bucurie de copii şi tineri îmbrăcaţi în frumoase straie populare bihorene, de soborul slujitor şi dreptmăritorii creştini din Tărian. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi şi studenţi teologi de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea.

În cadrul slujbei, Chiriarhul Oradiei a hirotesit pe părintele paroh Emanuel Trif întru iconom-stavrofor, pentru frumoasa lucrare pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în cei cinci ani de când slujește în parohia Tărian, precum și pentru activitatea pilduitoare, timp de unsprezece ani, din parohia Bălaia.

Sursa: http://www.eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/liturghie-arhiereasca-in-biserica-parohiala-din-tarian-1

Ultimele din categorie