Liturghie arhierească în Parohia Băile Felix

28 Septembrie 2015 21:28 Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

Duminică, 27 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Băile Felix.

În Duminica a optsprezecea după Rusalii, 27 septembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în parohia bihoreană Băile Felix, prilej cu care a sfinţit o nouă troiţă ridicată de comunitate lângă biserica parohială „Schimbarea la Față” și „Sfântul Ierarh Nectarie”, în prezența a numeroși credincioși din localitate, precum și a oficialităților locale.

Chiriarhul Oradiei a săvârşit, apoi, Sfânta Liturghie în sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, în biserica parohiei Băile Felix, ce copiază la scară redusă planul arhitectural al bisericii Mănăstirii Cozia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Oradiei a hirotonit pe diaconul Aurel Ionel Iuonoi întru preot, pe seama bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Miheleu, Protopopiatul Tinca. Noul hirotonit a primit şi hirotesia întru duhovnic.

Sursa: http://eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/liturghie-arhiereasca-si-sfintire-de-troita-in-parohia-baile-felix

Ultimele din categorie