Momente aniversare la Parohia Oradea-Vii

Joi, 1 octombrie 2015, s-au aniversat cinci ani de când Parohia Oradea-Vii a iniţiat proiectul social-filantropic „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, prin grija părintelui Gheorghe Nemeş.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în după-amiaza zilei de joi, 1 octombrie 2015, la Parohia Oradea-Vii din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei s-au aniversat cinci ani de când parohia a iniţiat proiectul social-filantropic Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prin grija părintelui Gheorghe Nemeş.

Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire festivă a Comitetului de susţinere a proiectului social-filantropic Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, la Centrul social-cultural „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al parohiei Oradea-Vii, parohie care aniversează în aceste zile 77 de ani de la sfinţirea pietrei de temelie a bisericii parohiale.

Evenimentul a început în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie al Oradiei, cu săvârşirea slujbei de Te Deum, oficiată de un sobor de preoţi în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, Biserica Albastră, cum este îndeobşte cunoscută. Răspunsurile liturgice au fost date de către Corala „Psalmodia Varadiensis” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, dirijată de Părintele Conf. Univ. Dr. Mihai Brie, corală care a susţinut şi un concert la încheierea evenimentului.

Sursa: http://eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/momente-aniversare-la-parohia-oradea-vii

Ultimele din categorie