Izvorul Tămăduirii, prăznuit la Mănăstirea Strâmba

8 Mai 2016 13:41 Episcopia Sălajului

La praznicul Izvorului Tămăduirii, Mănăstirea Strâmba își sărbătorește hramul de primăvară. Sărbătoarea a fost dublată vineri, 6 mai 2016, de bucuria obștii acestui așezământ monahal de a avea oaspeți de seamă prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Stefanos, Mitropolitul Tallinnului și a toată Estonia și a Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

Cei doi Ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Andrei-Ionuț Muntean a fost hirotonit diacon, urmând ca duminică acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Cormeniș, Protopopiatul Jibou.

Dealurile mănăstirii au fost pline de credincioșii veniți din toate zonele județului, dar și din județele învecinate, pentru a înălța rugăciuni în ziua hramului, în fața icoanei făcătoare de minuni din biserica de lemn a mănăstirii.

La finalul Sfintei Liturghii, după rostirea cuvântărilor, toți cei prezenți s-au îndreptat spre clopotnița mănăstirii, recent ridicată, unde au fost sfințite noile clopote.

Sursa: episcopiasalajului.ro

 

Ultimele din categorie