Premierea elevilor merituoşi din Eparhia Sălajului

11 Iunie 2016 13:53 Episcopia Sălajului

La Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din municipiul Zalău, a avut loc vineri, 10 iunie 2016, festivitatea de premiere a elevilor care au participat la Olimpiada de religie şi la următoarele concursuri eparhiale. De asemenea, au fost premiaţi și profesorii de religie şi preoţii care i-au pregătit pe aceştia. La acest eveniment au participat alături de elevi, profesori, preoți, părinți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Cu această ocazie, a fost vernisată expoziția de pictură, colaj și fotografie realizată în cadrul Concursului național „Biserica, locaș de închinare”, aflat la a VI-a ediție. La acest concurs, au participat la etapa națională 1584 de elevi din țară.

La eveniment a luat parte Preasfințitul Părinte Petroniu, însoțit fiind de către părintele Mihai Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului. În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Petroniu a apreciat activitatea desfășurată de profesorii de religie, i-a felicitat pe premianți și și-a manifestat speranța că activitatea din anul școlar viitor va fi cel puțin la fel de dinamică.

Au fost premiaţi elevii care au participat la Olimpiada de religie şi la următoarele concursuri: „În lumina lui Hristos” - Concurs judeţean de cunoştinţe religioase; Concursul interdisciplinar română - religie „Cultură şi spiritualitate românească”, Concursul naţional „Biserica locaş de închinare” și Concursul naţional de creaţie „Biserica și Școala din sufletul meu”.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie