Episcopul Antonie de Bălţi aniversează împlinirea vârstei de 60 de ani

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului)

Episcopul Antonie de Bălţi aniversează împlinirea vârstei de 60 de ani

    • Episcopul Antonie de Bălţi aniversează împlinirea vârstei de 60 de ani
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, împlineşte luni vârsta de 60 de ani.

Preasfinţitul Părinte Antonie s-a născut în 29 mai 1963 la Hârbovăţ, raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

Ierarhul a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Chişinău, precum şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi.

Acesta a îndeplinit începând cu anul 1995 responsabilități administrative, misionare, culturale și mediatice, în Mitropolia Basarabiei.

În ședința din 22 mai 2014, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.

Hirotonia în Arhiereu a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București.

La solicitarea insistentă a clerului și a credincioșilor mireni din Mitropolia Basarabiei, Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, ca Episcop de Bălți.

Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: