Episcopul Melchisedec Ștefănescu, comemorat la Roman

Zilele „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XXII-a, s-a desfășurat la Roman în perioada 15-16 mai 2022. În acest an se împlinesc 130 de ani de la nașterea în ceruri a Episcopului Melchisedec.

Duminică, 15 mai, Înaltpresfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, în prezenţa preoților din cadrul Centrului eparhial Roman, a preoților din Protopopiatul Roman, a credincioșilor și a elevilor de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman. Cu acest prilej, a fost lansat volumul „Un ierarh pentru eternitate”. Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit profesoarei Ana Bobu şi profesorului Constantin Adamovici Ordinul „Melchisedec Ștefănescu” - clasa a III-a, pentru mireni. Manifestarea a continuat cu premierea de către Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a grupelor catehetice câștigătoare ale etapei pe protopopiat a Concursului Național Catehetic: „Rugăciunea în viața mea”. La final, au fost acordate premiile Concursului „Melchisedec Ștefănescu-om al rugăciunii”, desfășurat la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

Procesiune la mormântul Ierarhului 

Luni, 16 mai 2022, IPS Ioachim a săvârșit Sfânta Liturghie în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru sufletul Ierarhului comemorat. După citirea Sfintei Evanghelii, preotul Ionuț Alexandru Amărinii, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, a adus în actualitate aspecte din viața Episcopului Melchisedec. Apoi a avut loc o procesiune la mormântul Episcopului Melchisedec, situat în incinta Fundației „Episcop Melchisedec”. Aici au fost înălțate rugăciuni de pomenire pentru familia iararhului comemorat. Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, un grup de copii de la Școala Primară „Mușatinii” a prezentat un scurt program artistic dedicat ocrotitorului fundației romașcane.

De la același autor

Ultimele din categorie