IPS Mitropolit Ierótheos Vlachos și IPS Mitropolit Teofan – Liturghie Arhierească la Catedrala Mitropolitană din Iași  

 Duminică, 13 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, la Catedrala Mitropolitană din Iași a avut loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie; Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor a făcut parte și Părintele Rafail Noica.

Odată cu Sfânta Liturghie din această duminică a debutat și a V-a ediție a Colocviului Internațional Întâlnirea cu Duhovnicul. Evenimentul, dedicat în acest an Părintelui Sofronie Saharov, reunește la Iași și la Mănăstirea Neamț invitați de seamă din țară și din străinătate (Grecia, Marea Britanie și Franța).

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a hirotonit întru preot pe monahul Ioan, pe seama Mănăstirii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Nürnberg, Germania.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și