(Video) Conferința „O mărturie americană despre libertatea de conștiință” la Iași  

11 Octombrie 2017 10:43  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Comitetul de inițiativă cetățenească Coaliția pentru Familie și Platforma civică „Ȋmpreună” au organizat la Iași marți, 10 octombrie 2017, Conferința „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, având ca invitaƫi din Statele Unite ale Americii pe Kim Davis şi avocatul acesteia, Harry Miheț.

Americanca Kim Davis, funcționar în Rowan County, Kentucky, a petrecut șase zile în închisoare pentru că a refuzat să elibereze, împotriva propriilor convingeri religioase, certificate de căsătorie între cupluri de același sex.

Harry Miheț, român stabilit în Statele Unite ale Americii, este vicepreședinte al Departamentului Afaceri Juridice și Director al  Consiliului Litigii din cadrul Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților și face parte dintr-o serie de manifestări ce au loc în România în această perioadă, cu prilejul apropierii referendumului național de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și