(Video) Expoziția „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani"  
 

19 Ianuarie 2018 12:13  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

În perioada 18 ianuarie – 4 martie 2018, Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi invită publicul ieșean la expoziția „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", ce va fi deschisă, la Palatul Culturii din Iași.

În seara zilei de 18 ianuarie 2018, la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii, a avut loc vernisajul expoziției, în prezența a numeroși invitați speciali, precum și a publicului ieșean.

Expoziția prezintă obiecte folosite în practica religioasă (icoane, cruci, pristolnice) și lucrări de artă contemporană cu tematică explicit sau implicit religioasă.

Proiectul marchează la Iași sărbătorirea Unirii Principatelor, și este organizat de Asociația „Eleon” din Alba-Iulia, împreună cu partenerii săi.

Artiștii participanți la proiect sunt pictori și sculptori contemporani între care se află personalități de primă mărime ale artei contemporane românești.

Ceea ce unește exponatele, atât de diverse în ce privește meșteșugul și uneori rostul lor, este Crucea, obiect și pecete a căutării.

Momentul deschiderii expoziției a continuat, în Sala Voievozilor cu discuții legate de tema Crucii în cadrul unei „mese rotunde”, la care principalul invitat a fost scriitorul Costion Nicolescu.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Recomandările zilei

Citește și