(Video) Resfințirea bisericii din Parohia Copălău, jud. Botoșani  

27 August 2017 09:25  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Sâmbătă, 26 august 2017, Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Copălău 2, comuna Copălău, județul Botoșani, a fost resfințită. Slujba de târnosire și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc și hirotonia întru preot pe seama parohiei Mitoc, com. Șipote, protoieria Hîrlău, a diaconului Constantin Ștefan Țugui.

În semn de apreciere pentru osteneala depusă în cadrul lucrărilor de restaurare ale bisericii parohiale din Copălău, precum și pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Preotul paroh Liviu Botezatu a primit distincția de iconom-stavrofor: purtător de cruce. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a săvârșit o slujbă de binecuvântare a locului de construcție al noului centru social din cadrul Parohiei.

Credincioșii prezenți în număr mare la eveniment s-au putut închina de-a lungul întregii zile în Sfântul Altar al bisericii.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și