(VIDEO) Sfințire de centru cultural-spiritual la Văratec  

29 Iulie 2017 18:10  |  Evenimente
video:   Oana Nechifor,  Ioana Zlotea

Sâmbătă, 29 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, a sfințit Centrul Cultural-Spiritual Văratec. Lăcașul de la Mănăstirea Văratec a fost ridicat în memoria dnei. Sheila Richardson, soției ctitorului, Dianu Sfrijan, și prin implicarea directă a dnei. Emilia Țuțuianu.

Centrul Cultural-Spiritual Văratec a fost ridicat în aproximativ un an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Băcăoanul și cu susținerea maicii starețe a Mănăstirii Văratec, Stavrofora Iosefina Giosanu.

Ca semn al recunoștinței, au fost acordate și două distincții: Dianu Sfrijan a primit Crucea Moldavă, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, pentru mireni, iar Emilia Țuțuianu a primit Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei, cea mai înaltă decorație atribuită pentru merite culturale. De asemenea, Dianu Sfrijan a primit și titlul de Cetățean de Onoare al comunei Agapia.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și