Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se va organiza, pe 24 octombrie 2022, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească pentru tinerii absolvenți de teologie, fii duhovnicești ai eparhiei. Examenul va avea loc la Centrul eparhial Roman, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Comisia de examinare va fi alcătuită din preoți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, precum și din profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman. Candidații vor susține testul psihologic, probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică, apoi examenul oral la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică.

Perioada de înscriere este 19 septembrie - 21 octombrie 2022, la secretariatul Centrului eparhial. Examenul de capacitate are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite în instituțiile de învățământ teologic din cadrul Patriarhiei Române, pentru a fi utilizate în viața pastoral-misionară, potrivit cerințelor vremii. Tematica poate fi consultată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Sectorul administrativ.

Citește alte articole despre: examen, preoţi, credincioși, slujire, român, tineri

De la același autor

Ultimele din categorie