Expoziția de fotografie „Chipul satului românesc” a fost deschisă la Palatul Patriarhiei

28 Februarie 2019 09:18 Patriarhia Română

Expoziția de fotografie „Chipul satului românesc” a fost deschisă miercuri la Palatul Patriarhiei în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Așadar, în perioada 27 februarie – 9 martie 2019, intervalul orar 09-16, puteți admira în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei aproximativ 50 „chipuri” ale satului românesc în viziunea a 14 artiști fotografi. Prezentarea expoziției a fost făcută de Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de știri Basilica. Aurelian Iftimiu a subliniat că expoziția este primul proiect de acest gen organizat de Agenția de știri Basilica și acesta „propune o actualizare a valorilor și tradițiilor satelor românești”.

Directorul Basilica.ro și-a exprimat recunoștința față de Patriarhul României care a binecuvântat și susținut acest proiect, dar și față de fotografii participanți și toți colaboratorii care au făcut posibilă organizarea evenimentului. La vernisaj au fost prezenți Mircea Florescu și Raluca Ene, fotoreporteri Basilica.ro, alți trei fotografi participanți, precum și membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc.

Atât fotografii prezenți cât și cei care nu au putut participa la vernisaj au primit daruri simbolice  din partea Patriarhului Daniel constând în: „Noul Testament cu Psalmii”, Florilegiul tematic „Cuvinte ale credinței, lumini pentru viață”, precum și un mărțișor. Expoziția „Chipul satului românesc” propune o pauză de la agitația Bucureștiului. Este o expoziție pentru oamenii de la oraș dedicată satului românesc.

Participanții au surprins chipuri ale românilor de la sate și viața, uneori grea, dar autentică și mereu surprinzătoare a familiilor care trăiesc acolo „unde s-a născut veșnicia”. „Chipul satului românesc” cuprinde lucrări ale următorilor fotografi: Andreea Acatrinei, Gina Buliga, Mioara Chipăruș, Mirela Drăghiță, Raluca Ene, Mircea Florescu, Daniel Ghindea, Daniel Mandache, Sorin Onișor, Mihnea Păduraru, Cezar Gabriel Popescu, Silviu-Florin Salomia, Ionuț Tanciu și Mădălina Ursu.

Ultimele din categorie