Fapte bune, în prima zi de la finalizarea stării de urgență
Chiar în prima zi de la finalizarea stării de urgență, voluntarii de la Colegiul ,,Sfântul Nicolae” (CSN) din Iași au mers pe teren pentru a-și continua activitățile filantropice.
Voluntarii CSN-iști au reușit vineri, 15 mai, să desfășoare o nouă ediție a Proiectului „Dăruiește un zâmbet”, în localitățile Roșu și Dolhești din județul Iași.
Aceștia au împărțit cu succes, după parcurgerea unui drum lung și anevoios, kit-uri personalizate la 80 de copilași ce au situații speciale, dar care iși doresc să își depășească condiția. Fiecare kit a conținut produse de igienă personală (periuță și pastă de dinți, săpun lichid, șampon, gel de duș etc.), două prosopele, o surpriză dulce, o cărticică de rugăciuni și un ghid ilustrativ despre igenizarea corectă a mâinilor și a dinților.
„Prin intermediul acestor kituri și prin discuții face-to-face cu cei mici, comunitatea noastră încearcă să atragă atenția asupra faptului următorele generații trebuie educate încă de la o vârstă fragedă. Aducem mulțumiri speciale sponsorului nostru Saint Paraskeva Orthodox Charity pentru sprijinul neîntrerupt, Fundației Comunitare lași pentru suportul oferit pe platforma on-line și celor de la Ford Iași - ATI Motors Holding, pentru că mereu ne ajută cu cele mai noi și dotate automobile. Protejați-vă și faceti fapte bune!”, ne-a declarat Vlăduț Ipate, coordonatorul Comisiei Proiecte din cadrul CSN.
„Misiunea noastră este să venim în sprijinul comunităților ce au nevoie de suport și sprijin real, să le oferim copiilor defavorizați șansa de a avea zâmbete sănătoase, să-i facem părtași la o educație în ceea ce privește igiena orală. Vineri am poposit în două comunități de poveste, unde am bucurat 80 de copii din tinda Bisericii, oferindu-le câte un kit de îngrijire pentru igiena orală și nu în ultimul rând ceva dulce. A fost o zi a zâmbetelor calde, a chipurilor luminoase și privirilor senine, o zi a voluntariatului; am descoperit România frumoasă și oamenii care schimbă medii și comunitați prin exemplul propriu. Aceasta a fost doar începutul obiectivelor propuse: vom reveni în aceste comunități pentru a ține o oră de igienă orală, să familiarizăm comunitățile defavorizate cu conceptul de igienă orală, apoi vom oferi fiecărui copil din comunitate câte un consult stomatologic și tratament specializat într-unul din cabinetele partenere. Îmi îndrept recunoștință către toți făuritorii de fapte bune Suntem datori să ne îngrijim de cei mai vulnerabili dintre noi. Nu este loc de șovăieli, ci de curaj, statornicie și demnitate; în aceste situații putem da curs faptei bune”, a subliniat Ionela Abunei.
„Micilor noștri beneficiari li s-a putut citi bucuria pe chip”
Alături de voluntari, la împărțirea darurilor au fost prezenți și preoții din cele două comunități ieșene - Roșu și Dolhești - care ne-au împărășit câteva impresii.
„Patruzeci de copii din parohia noastră s-au bucurat de darurile primite de la voluntarii Colegiului «Sfântul Nicolae», în cadrul Proiectului «Dăruiește un zâmbet». Micilor noștri beneficiari li s-a putut citi bucuria pe chip, dacă nu au reușit să și-o exprime în cuvinte; fără îndoială, aceste momente le vor rămâne pentru totdeauna în amintire, în special datorită oamenilor deosebiți care i-au vizitat. Viata la țara are frumusețile ei dar, în același timp, greutățile își fac loc și de aceea copiii noștri sunt recunoscători atunci când cineva își arată dragostea față de ei. Ne dorim ca toate aceste proiecte sa aibă continuitate și să-i îndrumăm pe copiii să ducă firul faptelor bune mai departe, atunci când vor avea posibilitate. Ca slujitor al acestei mici comunități, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, purtându-i în gând și în rugăciune!”, a subliniat părintele Bucătaru-Ciornei Mihai-Gabi.
„Mulțumim, pe această cale, Colegiului «Sfântul Nicolae», care, prin tinerii săi voluntari, a oferit un prilej de bucurie copiilor din Parohia Dolhești. Lucrurile primite de către aceștia sunt importante atât prin utilitatea lor, cât, mai ales, prin lecția oferită: bucuria darului și prețuirea legăturii dintre oameni”, a adăugat preotul Brumă Mihai.