Festivitatea Proiectului „Școala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Festivitatea Proiectului „Școala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

  • Serbare festivă
   Festivitatea Proiectului „Scoala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

   Festivitatea Proiectului „Scoala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

  • Copii la biserică
   Festivitatea Proiectului „Scoala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

   Festivitatea Proiectului „Scoala Parohială Românească din orașul Rimini” la praznicul Adormirii Maicii Domnului

În cadrul activităților s-au organizat în special ore de predare a Limbii Române prin joacă, cântec românesc și piese de teatru, toate culminând la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului printr-o serbare cu cântec și teatru Românesc, susținute de copii și tineri ai Școlii Parohiale, după Sfânta Liturghie.

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț” din orașul Rimini – Italia și-a deschis și în anul acesta larg porțile Școlii Parohiale Românești, pentru tinerii și copiii din parohia noastră.

Prin proiectele culturale educaționale organizate de Biserică, în cadrul Școlii Parohiale încercăm să promovăm cultura românească, să protejăm limba română și să sprijinim păstrarea intactă a identității românilor din afara granițelor țării.

Prin Biserică și activitățile organizate de Școala Parohială Românească simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă. 

Sprijinim valorile culturale românești și le promovăm prin programele și proiectele noastre, pentru că România are ce arăta lumii. Trebuie să fim mândri și să lăudăm ce a dat România patrimoniului cultural universal!

În anul acesta avem bucuria de a fi ajutați în proiectele noastre de Guvernul României și prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Cu Binecuvântarea Preasfințitului Siluan Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Atanasie Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în anul acesta în luna martie, în cadrul sesiunii de finanțare organizat de Guvernul României prin DRP, a depus și parohia noastră un dosar de finanțare pentru Școala Parohială Românească din orașul Rimini.

Cu mare bucurie anunțăm că în luna îulie proiectul nostru a fost aprobat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul proiectului cu titlul „Școala Românească din orașul Rimini”, pe lângă sprijinul financiar acordat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru achiziționarea de materiale didactice și aparatură necesară unei școli în vederea desfășurării activităților didactice de predare a orelor de Limba și literatura Română, religie, muzică, într-un mediu propice și condiții adecvate, s-au aprobat fonduri și pentru amenajarea sălilor de curs prin refacerea pardoselei sălilor parohiale, înlocuirea geamurilor și a ușilor, montarea sistemului de încălzire în pardoseală, refacerea totală a instalației electrice și refacerea totală a instalației hidraulice.

În această situație și moment de mare bucurie pentru parohia noastră s-au demarat lucrările de amenajare a sălilor de curs ale Școlii Parohiale și chiar dacă în luna august copiii Școlii Parohiale sunt în vacanță, la cererea părinților, a copiilor și a întregii comunități parohiale, pentru marcarea evenimentului, s-au organizat ateliere pe toată perioada celor două săptămâni ale postului Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul activităților s-au organizat în special ore de predare a Limbii Române prin joacă, cântec românesc și piese de teatru, toate culminând la Marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului printr-o serbare cu cântec și teatru Românesc, susținute de copii și tineri ai Școlii Parohiale, după Sfânta Liturghie.

Toate acestea în primul rând ca mulțumire adusă Maicii Domnului pentru ajutorul pe care ni-l dă zi de zi. În al doilea rând, prin intermediul acestui program aducem mulțumirile noastre Guvernului României prin Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni, Preasfințitului Părinte Siluan Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru Binecuvântarea și ocrotirea părintească mereu manifestată, Preasfințitului Părinte Atanasie Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pentru purtarea de grijă arătată, Consulatului General al României la Bologna care ne-a fost mereu aproape pe parcursul celor 15 ani de activitate, un adevărat partener în transmiterea identității și demnității românești peste hotarele țării.

De asemenea, prin intermediul acestui program aducem mulțumirile noastre tuturor membrilor parohiei, copiilor și tinerilor care vin la activitățile organizate de Școala Parohială și nu în ultimul rând părinților care au investit încredere în Biserica și școala noastră, au făcut și fac mari eforturi pentru a-i aduce pe copiii lor la toate activitățile organizate de către Școala Parohială Românească din Rimini.

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate și mulțumire adusă profesorilor Școlii Parohiale și coordonatorului de proiect, preoteasa Simona Elena Bucurenciu, Inima și Sufletul, tuturor activităților cultural educative organizate în cadrul Școlii Parohiale.

Citește despre: