Hramul Bisericii „Sfânta Cruce” din Suceava
În cea de-a treia Duminică din Postul Mare, închinată Sfintei Cruci, credincioşii Parohiei „Sfânta Cruce” din carierul sucevean Obcini l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului.
Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în interiorul bisericii mari, plină până la refuz de închinători. Cu ocazia hramului, a fost adusă spre închinare și o copie a icoanei Maicii Domnului - Prodromiţa. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial.
La finalul serviciului religios, IPS Părinte Pimen a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci în viaţa şi mântuirea credincioșilor. „Această zi, această sărbătoare, este un popas de odihnă și întărire duhovnicească, pentru a continua mai departe calea sfântă a marelui Post. Deși postul aduce oboseală și osteneală trupească, Dumnezeu ne trimite tărie duhovnicească. La fel se întâmplă și cu Sfânta Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos- ne dă putere și curaj duhovnicesc”.
Cu ocazia hramului, enoriașii au ajutat familiile devaforizate din comunitate.
Parohia „Sfânta Cruce” din cartierul sucevean Obcini îşi are începuturile în anii 1993-1994, când s-a ridicat capela „Sfânta Cruce”, pasul definitoriu pentru construirea viitoarei biserici cu acelaşi hram. Lucrările de construcţie la biserica mare au demarat în 1999, ridicându-se un locaș de cult cu o înălţime de 32 de metri, lungimea de 37 de metri şi lățimea în abside de 13 metri. Biserica este prevăzută cu două turnuri la intrare, iar spaţiul este împărţit judicios în pronaos, naos şi altar, şi un subsol de 400 metri pătrați utili. Activitatea parohiei este susţinută şi de un program de autofinanţare, iar la pangarul bisericii, credincioşii pot consulta şi împrumuta cărţi din minibiblioteca, parohiei care cuprinde un număr de peste 350 de volume. Parohul Bisericii „Sfânta Cruce” - Obcini este părintele Vasile Baltag, consilier administrativ în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.