„Nu mai plânge, că de acum te faci sănătoasă!"

25 Iulie 2016 00:01 Minuni - Vindecări - Vedenii

Sfânta Cuvioasă Parascheva a săvârşit nenumărate minuni, în cei aproximativ 360 de ani, de când se află în laşi. Bolnavi, săraci, studenţi, oameni cu necazuri au cerut ajutorul Cuvioasei Parascheva, iar Sfânta a fost grabnic ajutătoare. Aceste minuni ne-au fost relatate de părinţii de la Catedrala mitropolitană care stau lângă racla Sfintei Parascheva sau chiar de credincioşi.

Spre sfârşitul secolului al XlX-lea, soţia preotului Gheorghe Lateş din comuna Rădăşeni - Suceava suferea de o boală grea şi incurabilă. Alergând la Sfânta Parascheva, se ruga cu lacrimi la moaştele ei şi-i cerea ajutor. Apoi, i s-a făcut Sfântul Maslu şi s-a reîntors acasă. Noaptea i s-a arătat Sfânta Parascheva, în haine albe, strălucitoare, şi i-a spus: “Nu mai plânge, că de acum te faci sănătoasă!”. A doua zi, femeia s-a sculat sănătoasă şi lăuda pe binefăcătoarea ei.

În anul 1950, o tânără din Iaşi s-a îmbolnăvit de leucemie. Atunci, bolnava, împreună cu părinţii ei, a alergat la Sfânta Parascheva Şi, cu multe lacrimi, i-a cerut ajutor şi sănătate. După două luni de rugăciuni stăruitoare şi Sfântul Maslu, tânăra s-a vindecat de această boală fără leac şi şi-a continuat studiile.

O femeie dintr-un sat din apropierea laşului era greu bolnavă. Fiind internată pentru operaţie, s-a rugat mai întâi la Sfânta Cuvioasă Parascheva, cerându-i, cu credinţă şi lacrimi, ajutor şi vindecare. După trei zile de la internare, i s-au făcut toate analizele. La urmă, i-au spus medicii: “Femeie, du-te acasă că nu ai nimic!”

Un copil de trei ani şi jumătate a rămas brusc fără grai. Atunci mama a luat copilul în braţe şi a venit să ceară ajutorul Sfintei Parascheva. Pe când se ruga ea cu lacrimi, deodată copilul a strigat: “Mamă, mamă! Aici este Doamne-Doamne!”. Mulţumind din inimă Prea Cuvioasei Parascheva, mama s-a întors acasă cu copilul sănătos.

Un inginer bolnav de plămâni a fost internat în spital pentru operaţie. Mama sa a mers atunci la moaştele Cuvioasei Parascheva şi i-a cerut cu credinţă sănătate fiului ei. Timp de două săptămâni doctorii au amânat operaţia. Apoi, s-a observat că leziunile pulmonare s-au vindecat în chip miraculos. Atunci au zis bolnavului:”Domnule inginer, aţi scăpat de operaţie. Întoarceţi-vă sănătos acasă. Este cineva care se roagă lui Dumnezeu pentru dumneavoastră”.

(Monica Dumitrescu - Ziarul Lumina, 15 octombrie 2005)

Ultimele din categorie