Hrană și ceai cald pentru pelerini, de hramul Catedralei Patriarhale

24 Octombrie 2018 15:01 Arhiepiscopia Bucureştilor

Asistenții sociali ai Arhiepiscopiei Bucureștilor vor oferi pelerinilor de pe Dealul Patriarhiei, în zilele hramului Catedralei Patriarhale, 20.000 de porții cu hrană, ceai, apă plată și cafea.

Părintele consilier Ionuț Iordăchescu, de la Sectorul Social-Filantropic, a declarat că „activitatea va începe în după-amiaza zilei de joi, 25 octombrie 2018. Hrana va fi oferită pelerinilor cu ajutorul asistenților sociali din cadrul Arhiepiscopiei dar și cu sprijinul voluntarilor din organizațiile de tineret ortodox: Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români (LTCOR)”.

Pe parcursul nopții, voluntarii vor oferi ceai cald întrucât temperaturile sunt destul de scăzute iar oamenii care stau la rând au posibilitatea să se încălzească”, a mai declarat părintele Ionuț Iordăchescu. De asemenea, pelerinii veniți din provincie, care vor avea nevoie de cazare peste noapte, vor fi cazați la Colegiul Național „Ion Creangă” din București.

În organizarea hramului Catedralei Patriarhale vor fi implicate toate sectoarele Arhiepiscopiei Bucureștilor, protoieriile din Capitală și din județul Ilfov.

Vezi aici întregul program al evenimentelor prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale!

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie