Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a sfinţit biserica din Bran-Predeluţ

Arhiepiscopia Sibiului

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a sfinţit biserica din Bran-Predeluţ

    • Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a sfinţit biserica din Bran-Predeluţ
      Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a sfinţit biserica din Bran-Predeluţ

      Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a sfinţit biserica din Bran-Predeluţ

Credincioşii din ţinutul Branului au participat, în Duminica Tomii, 8 mai 2016, la resfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Bran-Predeluţ. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica din Bran-Predeluţ a fost zidită în perioada 1810-1836 şi a fost renovată în ultimii ani la interior şi la exterior, iar Sfânta Masă a fost refăcută. Ierarhul a târnosit biserica la exterior cu Sfântul şi Marele Mir şi cu apă sfinţită, iar la interior a reînveşmântat Sfânta Masă şi a sfinţit pictura şi catapeteasma.

A urmat Sfânta Liturghie la care au participat oficialităţi şi oaspeţi, precum şi fii ai satului. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly”.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre descoperirea Mântuitorului Iisus Hristos către ucenici şi trimiterea acestora în lume, precum şi despre încredinţarea Sfântului Apostol Toma că Învăţătorul a înviat şi că a adus mântuire lumii întregi.

„Pe Toma îl pune Mântuitorul Hristos să aducă mărturia în locul nostru. După ce el a cercetat, a devenit mărturisitor al Învierii. Şi noi suntem acum mărturisitori ai Învierii prin salutul „Hristos a înviat! Adevărat a înviat!” Dar Toma n-a rămas doar un martor şi un mărturisitor, ci L-a preamărit pe Hristos zicând: <<Domnul meu şi Dumnezeul meu!>> Şi îndată toţi au primit binecuvântarea, nu numai cei de faţă ci şi noi cei ce suntem de faţă acum la atâţia ani de la eveniment”, a spus ierarhul.

Părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor ca încununare a activităţii pastoral-misionare din întreaga sa viaţă, iar Adunarea şi Consiliul parohial, precum şi Consiliul local şi Primăria Bran au primit acte de cinstire. Părintele Gheorghe Puchi a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă şi tuturor credincioşilor pentru contribuţia la efectuarea lucrărilor de renovare şi înfrumuseţare.

La fnal, credincioşii au intrat în Sfântul Altar şi au sărutat Sfânta Masă şi racla unde se păstrează capul Sfântului Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Citește despre: