Îndemn la rugăciune pentru victimele evenimentului tragic al prăbușirii zborului UIA 752 la Teheran

Preasfințitul Părinte Ioan Casian îndeamnă clerul și credincioșii Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei să fie alături de toți cei afectați de această tragedie, indiferent de naționalitate, prin rugăciune și ajutor concret.

Suntem într-o perioadă a anului în care creștinii primesc lumina harului izvorâtă din apa sfințită prin botezul Mântuitorului Hristos în Iordan – a spus ierarhul Canadei. Prin binecuvântarea casei fiecărui creștin, așa cum este după tradiție în această perioadă, harul mântuitor dimpreună cu persoana Fiului lui Dumnezeu pătrund în locuințele și inimile tuturor celor care le primesc. Iată că această tragedie a celor 176 de victime, între care 63 de canadieni, vine să întunece această bucurie a noastră.

Creștinii sunt solidari cu întreaga creație și cu tot omul pentru că Hristos a venit să sfințească apele Iordanului spre mântuirea tuturor. Apele întregului pământ sunt sfințitoare prin sfințenia dăruită de Hristos la botez. Sfințenia aceasta se revarsă și își manifestă efectele peste tot omul într-un chip vizibil sau invizibil. Creștinii sunt alături de toți cei care suferă din cauza diferitelor evenimente triste, cum este cel al prăbușirii zborului UIA 752, întăriți în nădejdea vieții veșnice pe care au primit-o de la Hristos.  

Să ne rugăm și noi, cler și credincioși ai Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, în această perioadă ca Bunul Dumnezeu să aducă alinare familiilor afectate, să ocrotească pe cei rămași și să risipească toată suferința, tristețea și durerea din sufletele acestora. Ne rugăm de asemeni ca Dumnezeul dragostei și al milostivirii să dea odihnă celor adormiți.

De la același autor

Ultimele din categorie