Înfrățire între Protopopiatul de Edineț și Dondușeni și Protopopiatul Botoșani

O delegație a Protopopiatului de Edineț și Dondușeni din Episcopia de Bălţi a ajuns luni, 21 octombrie 2019, la sediul Protopopiatului Botoșani din Arhiepiscopia Iașilor, cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți.

Cu acest prilej, a fost semnat protocolul de înfrățire între Protopopiatul de Edineț și Dondușeni și Protopopiatul Botoșani. Protopopiatul de Edineț și Dondușeni a fost reprezentat de următorii slujitori ai sfintelor altare: preot Sergiu Marițoi, protopop de Edineț și Dondușeni, preot Igor Roșca, inspector episcopal al Episcopiei de Bălți, şi preot Neculai Pînzariu, delegat al Episcopiei de Bălți. Protopopiatul Botoșani a fost reprezentat de părintele Lucian Leonte, protopop de Botoșani. După cum informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălți, obiectivul principal al protocolului îl reprezintă cooperarea între protopopiate pe următoarele direcții:

-ajutor financiar sau material pentru construirea lăcașurilor de cult;

-slujbe pastoral-misionare între parohii;

-organizarea de conferințe, schimburi de experiență, seri duhovnicești, mese rotunde la care să fie dezbătute subiecte de natură misionară și pastorală;

-pelerinaje organizate de preoți cu credincioșii parohiilor.

 

Citește alte articole despre: infratire, conferinţe, credinţa, credincioși, slujire

De la același autor

Ultimele din categorie